13 december 2010

Back in Finland!

Äntligen hemma efter Stockholmsresan, det har varit roligt men det är skönt att få komma hem!
Nu ska vi ta igen vad ni missat då jag inte bloggat på resan ;p

 Torsdag 9.12
Landade i Torsdags på Arlanda flygfält kl: 18:30(svensk tid). När vi väl var inne på Arlanda och hade hittat vårat bagage så tog vi Arlanda Express och åkte in till Stockholm. Vi började med att skaffa tunnelbanekort och åkte sedan med tunnelbana mot våran bostad för natten, men en station fören vi var framme hoppade vi av för att äta lite kvällsmat, vilket då tyvärr blev Mc Donalds :@ Sedan drog vi mot vår tillfälliga bostad för att planera, fundera och sova.

Fredag 10.12
Alarmet ringde kl: 7 på morgon(svensk tid) eftersom jag glömt vrida min klocka 1 timme bakåt efter ankomst till Sverige. Fine with me men flickvännen ogillade detta, haha! =D Sedan var det dags att äta frukost, ta sitt bagage och checka in på vårat hostel som hette "Best Hostel" som var placerat ganska centralt i Stockholm stad, alla gallerior, affärer och Stureplan inom gångavstånd. Hela fredagen gick till shopping, äta gott och lära känna staden. Sedan senare på kvällen uppsökte vi Systembolaget och köpte lite dricka inför kvällen, dock var Systembolagets alkoholutbud en totalflopp, fullproppat med folk och inge häftigt i hyllorna.. Men det fick bli Vodka och trevligt blev det =P

Lördag 11.12
Vaknade kl: 8:30 och började klä på oss för att gå till frukostbordet, det blev rostat bröd, ägg , kornflakes med mysli och en kopp kaffe. Sedan en dusch, på med nya kläder och ut och kolla läget på Skansen. Spenderade nästan hela eftermiddagen på Skansen, skansens julmarknad och Aquaria Vattenmuseum.

Sedan drog vi oss tillbaka mot centrum, kollade lite affärer och gick ett varv till vårat hostelrum. Senare ringde våran polare(som befann sig i tunnelbanan) och sa vi skulle komma dit så vi kunde åka och hälsa på hans moster. Vi gick från vårat hostel mot tunnelbanan och missade precis självmordsbombaren(vid den tiden var vi dock inte medvetna om att detta hande hänt, viste inget fören vi kom fram till vår väns moster där vi såg det på nyheterna).

Bomb 1: kl: 16.52 bomb 2: kl: 17.02 och 17:05 steg vi på tunnelbanan och hade precis gått utanför nära där explosionen ägde rum. Se följande videoklipp från explosionerna: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8269275.ab och http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8268322.ab och all denna uppståndelse över att någon bl.a. gjort en målning av den Islamiske profeten "Muhammed"? What's the big deal?

Hotbrevet från självmordsbombaren, ljudklipp finns i länkarna ovan!


Hur som helst efter att vi hade hälsat på hos vår kompis moster drog vi tebax till Stockholm och såg ett trafikljus som rykt med när självmordsbombaren sprängt sig själv. Sedan gick vi och åt lite mat, planerade att gå ut en stund på krog men fick ändrade planer p.g.a. att flickvännen fick fruktansvärt sjukt i magen. Ingen större sak p.g.a. det men eftersom det redan var sent och vi var trötta efter 2 dagars promenad i staden så gick vi och sov istället.

Söndag 12.12
Steg upp klockan 8:45, gick och åt frukost, började packa inför hemfärden, checkade ut från hostelet och ut på gatan. Vi gick och kollade i lite affärer i 2-3h och gick sedan och åt lunch på en kina restaurang innan vi slutligen tog Arlanda Express tillbaka till Arlanda flygfält för att flyga hem. När vi kom fram till flygplatsen fick vi dock reda på att vårat flygplan var försenat och de ändrade tidtabellen 3 gånger fören flygplanet äntligen kom, dock 4h försenat. Hittade inget köpvärt i tax-free, eftersom man inte snusar eller röker så blev det inget sådant heller. kl: 21:30 landade vi i Vasa, tog bagaget, startade bilen och åkte hem och sova.


Alla som säger att religion inte är skadligt borde tänka om, detta gäller inte bara Islam utan alla religioner. Vi får heller inte dra alla muslimer under samma tak bara för att en muslimsk extremist har sprängt sig själv, för alla har inte denna extrema syn på saken i fråga. Vilket du själv kan se om du kollar diverse intervjuer på t.ex. Youtube. Detta vet jag bara av eget intresse. Det finns större och viktigare frågor och saker att reda ut här i världen en religion, utbilda er och ge fan i om grannen tror på något annat en ni själva! Börja forska i sjukdomar och hur man kan förhindra, stoppa och förebygga dem, make a difference, gör något bättre, inte sämre.

http://en.wikipedia.org/wiki/Everybody_Draw_Mohammed_Day  <-- Läs detta, obs på engelska! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar