17 december 2010

Läst nyheterna idag? Läs detta!

Finns det inga som helst jävla gränser för hur brutalt folk kan göra bort sig? Såna här saker får faktiskt INTE SKE! Hur är detta ens möjligt???




Fel patient blev opererad

Överläkare på Vasa centralsjukhus pekas ut som ansvarig och är avstängd från jobbet.

En patient rullades in till operation på Vasa centralsjukhus och fick en kateter insatt. Följande dag framkom det att fel patient hade opererats. Katetern togs bort. Patienten skadades inte, men genomgick två ingrepp i onödan.
En annan patient förbereddes för ett lindrigt ingrepp, men när han fördes ut från operationen hade organet avlägsnats i sin helhet. Felet består i att läkaren gjorde ett annat ingrepp än han hade förberett patienten och medarbetarna på.
En tredje patient väntade på besked om snabb åtgärd, men hans brådskande remiss blev liggande i en skrivbordslåda utan att läkaren hade läst den och beslutat om vård.
Auvo Rauhala, chefsöver­läkare med det högsta medicinska ansvaret på Vasa centralsjukhus, gav läkaren en skriftlig varning i mars och avstängde honom från arbetet på sjuk­huset.
- Han har haft olika förklaringar, men som överläkare ansvarar han för att rutiner fungerar inom sin specialitet och att personalen vet vad den ska göra.
Rauhala föreslog på tors­dagen att styrelsen för Vasa sjukvårdsdistrikt skulle säga upp överläkaren.
Styrelsen ville inte fatta det beslutet utan begär flera utredningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar