03 januari 2011

Högintensiv intervallträning (HIIT)

Ett enkelt upplägg av högintensiv intervallträning så kallat "HIIT" är enligt följande: välj någon form av belastande övning som aktiverar en stor muskelgrupp, runt benen är människans största muskler/muskelgrupp och lämpar sig därför bra för denna sort av träning. Välj en övning och genomför en ordentlig uppvärmning. Utför sedan övningen i mycket hög hastighet med så många repetitioner som möjligt under trettio sekunder. Du kan köra t.ex. knäbäj, jogging, motionscykel eller dylikt(du bestämmer). Vila sedan i trettio sekunder och upprepa sedan detta så många gånger som du orkar. Målet är att genomföra detta i femton minuter, eller femton gånger.

OBS!
Denna träningsmetod är mycket krävande för bl.a. hjärtat!

Fettförbränning
Det man på senare tid har upptäckt är att denna metod har en mycket positiv egenskap då fettförbränning eftertraktas, men även då, som inom bodybuilding, en muskelvolym är att föredra. Denna typ av träningsmetod har visat sig inneha två motsatta egenskaper, nämligen förmågan att både bränna fett och bygga muskler samtidigt.

Denna högintervallträning har också bevisats öka det manliga könshormonet testosteron, som behövs för att bygga bl.a. muskler. Ingen radikal ökning men tester visar en märkbar skillnad...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar