09 augusti 2011

MYT: Punktfettförbränning

Har skrivit om detta förutom men skriver en ordentlig artikel nu! 


Av alla förbaskade träningsmyter är detta en av de jag hatar mest. Dels p.g.a. att den är genomrutten och inte stämmer & träningsindustrin använder denna myt för att övertyga oinformerade människor att spendera miljontals €uro på deras "värdelösa/onödiga" maskiner. Alla har vi hört TV-SHOP dyrt och heligt lova att just denna "FANTASTISKA MASKIN" kommer att ta hand om både dina kärlekshandtag och skaffa dig en platt mage på NOLLTID..

Du behöver ingen bänk med fjädrar, vikter och grejjer för att träna din mage, situps och crunches(vet inte svenska benämningen) duger mycket väl.

Så hur kan du bli av med överlopps fettet på din mage, höfter, lår eller bröst? Träning och näringslära! Kroppen bestämmer själv hur den kommer att fördela fettet över din kropp, allt du kan göra för att bli av med kärleks handtagen ,man-boobsen osv., är att minska din totala kroppsfett genom att röra på dig, träna mer och genom att äta mindre. Det är inte möjligt att punktförbränna fett, dock gör miljonindustrin allt för att TV-tittande tjockisar skall tro att det går, varför? Jo för att de tjänar pengar på det.. Simple as that!

Myten att du kan punktförbränna fett genom att göra särskilda övningar är inte ny, den kom redan på 50-talet tillsammans med vibratorbältena, som ni säkert sett om ni haft tillgång till en TV de senaste 10 åren. Det är bara inte möjligt att fokusera fettförbränning ett visst område. Enda sättet att få bort fett från en specifik kroppsdel är med fettsugning, det vill säga en operation.


Comprende?

2 kommentarer:

  1. Tyvärr är det väl så, men nog skulle det vara bra om det skulle gå....

    SvaraRadera
  2. Mycket vanlig förekommande myt.. Folk som kör 50 situps och tror deras magar blir mindre...

    SvaraRadera