06 oktober 2011

Kroppens viktigaste muskel

Ni borde alla veta vilken det är...

Hjärtat förstås! Skäms om du inte visste!

Många som styrketränar anser att man inte behöver utföra konditionsträning eftersom hjärtat ansträngs när man lyfter vikter. Visst tränar styrketräning hjärtat men det är absolut inte i samma utsträckning som med tung konditionsträning.

Hjärtat och dess sjukdomar är idag den helt klart vanligaste orsaken till att vi människor dör. Den vanliga folktron är att det är cancer men hjärtat och dess sjukdomar är helt överlägsna cancern och andra sjukdomar.

Vad vi i dagsläget vet är att konditionsträning (pulshöjande träning) stärker hjärtat, sänker blodtrycket, förbättrar blodfetterna och har en väldigt positiv inverkan på hjärtat vilket iallafall kommer skydda en/minska riskerna för några utav sjukdomarna.

Hjärtats sjukdomar innefattar alla medfödda hjärtfel hos barn, hjärtinfarkt, hjärtrytmrubbningar, hjärtsvikt, kärlkramp, plötsligt hjärtstopp och stroke.
Du kan  alltså minska chansen att få dessa genom att regelbundet träna ditt hjärta med konditionsträning. Risken finns att du ändå får i framtiden men den risken blir betydligt mindre.

Vill du öka riskerna för hjärtproblem bör du alltså röka, röra på dig så lite som möjligt samt bo vid Mc Donalds :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar