01 april 2012

Ab Training - 6 pack ABS!

Ska du ha magmusklerna top notch kan du alltid pröva detta träningsschema..
Säkert 2 år sedan jag testat detta senast men ska nog införa den igen eftersom schemat är både "enkelt" genomfört och ger resultat!
Riktigt roligt att göra det när det var så länge sen sist.


9 övningar och knappt någon paus.
Allt du behöver är en säng/stol eller en soffa.

-------------------------------------------------------------------------------
Gör såhär(kolla videon för demonstration av övningarna):

Knee ups x 20(*), fortsätt med nästa övning utan att vila.
Leg raises x 20(*), fortsätt med nästa övning utan att vila.
Cycles x 20(*), ta 10-20 sekunder paus och fortsätt sedan med följande övning.

Reverse Crunch x 20(*), fortsätt med nästa övning utan att vila.
Leg on couch/chair/bed crunches x 20(*), fortsätt med nästa övning utan att vila.
Hip Thrusts x 20(*), vila 10-20 sekunder och fortsätt sedan med följande övning.

Cross Crunch(**) x 20(*), fortsätt med nästa övning utan att vila.
Reach & Touch(**) x 20(*), fortsätt med nästa övning utan att vila.
Cross Leg Reverse Crunch(**) x 20(*)

Börja om från början och kör igenom schemat 2-3 ggr totalt!

* Om du vill kan du köra varje övning så många ggr du bara orkar istället för bara 20 repetitioner, det vill säga till "failure"(då du absolut inte orkar en till repetition om så ditt liv stod på spel).

** 10 åt höger, 10 till vänster

-------------------------------------------------------------------------------

Jag minns det som igår när jag som tjock datanom på 85kg slutade käka godis och ville ha en mindre och lättare kropp.. Som många andra ville man ju ha magrutor -Because chicks dig it, that's why- och sökte naturligtvis efter bra magövningar på Youtube. Detta var första videon jag fann och började direkt, gjorde detta varannan dag, aningen overkill men det funkade(gör den inte så ofta, den är rätt tung så 1-2ggr/vecka duger bra).

Tränade inget annat på den tiden och villa bara bli lite smalare, that was my only goal, and I made it. Har vägd runt 70+ kg som minst, vilken då igen var aningen lite med tanke på att jag är 184,5cm lång. Nu väger jag 84kg och har 13%bodyfat och har sådär lagom synliga rutor, get Fit not Fat.






Kom ihåg att ska du ha fram magrutorna så ät det i köket de görs, inte med magövningar(iaf till 90%). Du måste få bort fettvikt för att magrutorna skall bli synliga, vill du bli av med fettvikt så bör du inta(äta) mindre energi än du förbrukar, för då måste kroppen använda fett ur dina valkar som energi istället för maten du trycker i dig och du blir sakta men säkert lättare! Simple as that.

Dock kan du känna dig tröttare än vanligt samt ha hungerkänslor men sådan får man stå ut med om man ska ner i vikt. Äter du hälsosammare under diet, de vill säga inga snabba kolhydrater, hamburgare, pizza, vitt bröd, skräpmat överlag så kommer du känna dig mindre hungrig och därför inte nödvändigtvis få det så jävla jobbigt! Ät kött, fisk & fågel samt grönsaker och ris. Riktigt skaplig mat + massa vatten så ska du se kilorna rasar av dig! Ät inte mat i mängder och massor om du vill gå ner i vikt! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar