06 juni 2012

Gå upp i muskelvikt eller banta!?

Mat som upptas långsamt av kroppen gör att ditt blodsocker inte stiger snabbt, du får inte en lika stor insulinpeak och fettinlagringen blir mindre samt du kommer känna dig mätt i magen betydligt längre. Ingen tycker om att gå hungrig. Vid hög blodsockerhalt reagerar kroppen med hög insöndring av hormonet insulin. Did you say Mc Donalds, läsk och godis??

Snabba livsmedel(vitt bröd) Långsamma Livsmedel(Fullkornsris, sallad etc)



En kul grej man märker efter att ha tränat en längre tid är att de dagar man medvetet äter mer mat(energi) än kroppen behöver så svarar kroppen genom att ta bort lite av ens aptit = man vill inte äta så förbannat mycket hela tiden.. OBS! Detta kan också hände de dagar jag ligger på kaloribalans(får in lika mycket energi som jag gör av med, plus minus 0 alltså)!

En hjälpande faktor här är säkert faktum att jag enbart äter långsamma kolhydrater tillsammans med mycket protein och lagom mängd fett = mättande kost och bra näringsvärde :)
Och så sköljer jag ju ner minst 4L vatten per dag också, inte allt på en gång förstås, dricker lite hela tiden varje dag.

Men ska musklerna växa är det bara att tvinga ner maten(om man så måste) och se glad ut.. De dagar min aptit blåser iväg så brukar det hända att jag byter ut en måltid mot en proteinshake eller dylikt, lättare att dricka det man behöver än att äta det i fast form!

Det finns en orsak varför alla stora starka killar och tjejer äter kost som sakta men säkert tas upp av kroppen, det är också orsaken varför de orkar så mycket som de gör och får ha de där magrutorna många drömmer om! Dricker du sprit varje helg, dräglar i soffan halva veckorna med din godis/chipspåse och inte rör på dig mer än du absolut måste så ska du inte gråta och skylla på dåliga gener bara för att du är en tjockis. You can too, it's a matter of will! (Nu måste ni förstå att inte ta åt er om NI känner er tjocka, I'm just proving a point!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar