24 juli 2012

You're not even trying!De flesta tycks i något skede av livet se sig i spegeln och konstatera att de har blivit tjocka och vem vill nu inte åtgärda den saken? Alla känner vi tiotals med personer som tjatar över hur tjocka de är men som inte gör något åt det(inklusive oss själva)! Det är för att man måste ta sig lite utanför sin komfortzon, själv ser jag absolut inget problem i att gå ner i vikt, bara är lite mindre och träna lite hårdare. Sluta göra saker mera invecklade än de är!

Ständigt kommenteras det på alla möjliga bloggar om träningstips och kostråd för att gå ner i vikt, de flesta vill bara ha tipsen och gör aldrig något åt fettet som bara samlas mer och mer för varje år som går! Folk kan göra vad som helst utom det som funkar! Allt från modedieter till att det ska drickas 7 liter grönt te om dagen, vafan de funka ju för Johnny Depp? Antar han tränade och hade ett kostschema, drick hur mycket grönt te du vill du kommer inte tappa 20kg fett bara för det..

Vill ni ha hemligheten till viktminskning? Ät mindre eller rör på er mer, helst båda! It's that simple! Det är inte vad du äter som avgör hur mycket du går ner i vikt utan det är mängden energi du trycker in i käften! Vad som är hälsosamt är ju en annan femma men att tappa några kg fett klarar vem som helst bara de FÖRSÖKER!

Och så bör man ju ha realistiska förväntningar, det har ju tagit flera år att packa på dig allt fett du har så du kan ju inte tro att du ska tappa det allt på 1 vecka.. Ha tålamod och du kommer se resultat! Det är inte hälsosamt att tappa 20kg på 1 månad så försök var lite sund, man ska inte svälta sig allt för brutalt. Folk faller för saker som "tappa 8kg i veckan" osv men sanningen är att mycket av den vikten är vattenvikt och muskler som går förlorade inte bara fett!

En långsammare viktnedgång i kombination med lite träning är att rekommendera eftersom du då behåller mer muskler som hjälper förbruka extra energi varje dag och träningen håller din ämnesomsättning högre än om du bara svälter dig utan att röra på dig. Du kommer alltså tappa mera fettvikt men kanske inte rasa så mycket i vikt, men det är ju fettet vi vill ha bort inte musklerna!


Låt oss säga du är en tjej med ett vanligt jobb/går i skola och inte gör något extra. Du väger 75kg och 175cm lång, ditt basala dagsbehov ligger strax under 1600kcal/dag. Ditt dagsbehov för att stå still i vikt är ungefär 1900kcal/dag. Vill du gå ner i vikt äter du bara mindre än 1800kcal/dag. Ju mindre du äter ju snabbare kommer du gå ner i vikt. Låt oss säga du hugger dina dagliga kalorier med 20%, inget för drastiskt, helt lagom, då landar du på 1500kcal/dag och borde minska ungefär 1-1,5kg/månad, börjar du träna vid dietstart och håller samma räkning som jag föreslog före och inte tränat mycket förut så kommer du ju tappa ytterligare några kg mer/månad eftersom din ämnesomsättning höjs och du förmodligen bygger lite muskler istället för att de bara svälts bort..

Notera att i takt med att du blir lättare kommer kroppen börja kräva mindre energi/dag så om du slutar gå ner i vikt så minskar du bara på ätandet ytterligare en aning tills du uppnår önskat resultat!

Kroppen är mycket smart så bara du tränar dina muskler lite så förstår kroppen att du behöver dem och försöker behålla dem medan fettet sakta men säkert försvinner! Du behöver inte vara lika seriös i din träning som jag är bara för att få ett nöjaktigt resultat(om du bara är en vanlig människa som är ute efter en lite smalare, snyggare kropp).

Du och din kropp är kapabla till så mycket mer än vad du själv tror! Träningen du gör behöver inte alls medföra att du släpar ditt arsle till gymmet eller springer ett maraton varje dag, kör med lite push-ups, pullups, chin ups, sit-ups lätt motion som jogging, cykling eller simning före eller efter jobb/skola eller vad du nu sysslar med. Klarar du inte push ups så gör dem från knäna så går det mycket lättare! Klarar du inte chin ups? Då tar du en stol, stiger upp på den och sen släpper du ner dig så sakta som möjligt, musklerna arbetar också i den negativa fasen av lyftet så det funkar bra att träna så! Ta 15-60minuter per dag då du tränar lite lätt så kommer du nog se resultat! Och tro inte att det är okej att käka en halv kakburk/dag bara för att du tränar lite för du lurar bara dig själv.


Bring it on
Do you accept the challenge?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar