01 oktober 2012

Fast and Furious!

Veckans tips

Använd kunskap om kroppens hormoner för att snabbare bygga en grym fysik eller bränna fett!

Visste du att mjölksyra signalerar kroppen att producera mera växthormon? Så om du är ute efter att bränna fett och bygga muskler så är detta precis vad du vill åstadkomma!

Så hur går du till väga för att göra detta?

  • Håll dina träningspass under 60 minuter 
  • Lyft med ett kontrollerat tempo, t.ex. sakta ner och snabbt upp
  • Högt repetitionsantal
  • Använd superset*
  • Korta pauser
  • Pausa och spänn muskeln ordentligt när de är i slutskedet av övningen
  • Intensitet - Intensiva träningspass är lösningen

Exempel för att träna triceps: 

Bänkpress med smalt grepp direkt följt av tricep pushdowns/Skull Crushers, använd en vikt du orkar minst 8ggr och max 12 ggr, du ska verkligen kämpa och känna mjölksyran i armarna! Utför övningarna i ett kontrollerat tempo, du vill att muskeln skall arbeta hela tiden! När du utfört övningarna så har du en paus på 60-90 sekunder för att sedan påbörja nästa set!

Var inte en viktkåt idiot, du vill stimulera muskeln för att den skall växa så lämna egot hemma när du går till gymmet! Inge rövlyftarbänk eller studs på bröstkorgen!  Om du gör detta kan du lika bra stanna hemma och skämmas eftersom du inte kan lyfta och det bara är en tidsfråga fören du skadar dig, träna inte med vikter du inte kan kontrollera..

OBS! Det kommer att bränna i musklerna när mjölksyran kommer, det är alltså ett tecken på att ni gör rätt, sluta inte upp bara för att det bränner lite utan kämpa så in i helvete! Det lönar sig ;)

*2 övningar efter varann utan någon paus, de två övningarna kan antingen träna samma muskelgrupp eller 2 olika muskelgrupper.Undrar du något så är det bara att fråga så ska jag försöka svara :]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar