24 november 2010

Förändring är alltid möjlig!

Allt hänger på tid, vilja och ansträngning. Det positiva med allt du gör är att de små positiva sakerna du påverkar i längden leder till bättre hälsa. Bra kost samt aktiv fysisk träning påverkar hur du mår och indirekt ditt psyke, detta är vetenskapligt belagt!

Dålig sömn, stress, obalans i hormonsystemet påverkar även vår personlighet, dopamin och serotonin är t.ex. två viktiga hormoner för vårt välbefinnande. Du kan själv enkelt öka din produktion av dessa så kallade "må-bra-hormon" genom mat, motion, fysisk träning, sex, avslappningsträning m.m. Järn har visar sig ha en viktig funktion vid produktion av dopamin så du bör öka intaget av protein och träna(lätt motion eller tyngre, båda duger) om du har för låga dopamin nivåer.

Inta rätt föda för att försöka uppnå naturligt bra nivåer i kroppen. Kom ihåg att för att kroppen skall få det som den behöver för att må bra bör du ha en mångsidig kost som innehåller protein, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler och sist men inte minst, vatten(det hade du kanske inte tänkt på va?). Läs på om Kort om näring här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar