22 november 2010

Punktförbränning är inte möjligt!

Punkt förbränning av fett(det vill säga att man kan bestämma var fettet kommer försvinna på kroppen är en myt!) Det finns en hel flock med människor som på allvar tror man bara kan beställa en tv-shop vibrator eller göra sit-ups för magen och hokus pokus så blir man smal, detta är förstås inte möjligt. Funkade dessa produkter skulle alla gå omkring med smala midjor och 6-pack!

Det går helt enkelt inte att träna en viss kroppsdel och tro att fettet kommer att ramla av just där. Ditt kroppsfett är fördelat på hela kroppen och vid viktnedgång minskar fettet jämnt över hela kroppen. Ett vanligt fenomen vid gymmet är att man ser, ursäkta mig uttrycket "knubbigare personer", som febrilt gör sit-ups i 30 minuter och tror de skall få en platt mage, när de egentligen borde köra 30 minuter konditionsträning. Vill man ha 6-pack så bör man veta att de görs i köket inte på gymmet, minska på ditt underhudsfett med nyttigare mat och konditionsträning. Fettförbränning är nödvändig för att gå ner i vikt och uppnå en viktminskning. Principen som gäller är att du måste bränna mer fett än vad din kropp lagrar för att gå ner i vikt. 


Hur kan du påverka fettförbränningen? Fimpa tobaken och sätt fart på konditionen, jag säger det inte för att jävlas det är bara att acceptera hur verkligheten och kroppen fungerar. Med en bra kondition så förbränner du mer fett i vilotillstånd än en person med sämre kondition. Mycket simpelt, bara du inte är lat och ser till att skaffa dig en bra kondition så bränner din kropp mer energi när du vilar en vad du gör som otränad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar