18 januari 2011

Recept avslöjat! o,O

Har gjort egna proteinbars, nu måste jag kyla ner dem för lagring så jag inte äter upp allt på en gång... Smakar precis som Snickers! Receptet avslöjat! Nu ska ja bara akta mig för att inte äta för många av dessa =P

Bra fetter men i lagom mängd, proteinrik och innehåller lite kolhydrater. Beroende på vad just du har för ingredienser kommer påverka innehållet, men en proteinstång borde innehålla mindre en 300 kalorier 30~40g protein, 21g kolhydrater och 10~20% hälsosamma fetter! Och du behöver bara en skål och ingredienser för att tillverka dessa och de innehåller inga onödiga tillsatsämnen.

Ingredienser för egna proteinstänger! OBS! Detta blir 13st proteinstänger.

100%  protein pulver 400g
Grötflingor 200g
Fettfri mjölk 250ml
100%(eller så hög % som möjligt) Jordnötssmör 100g
100% honung 100g
Kakaopulver 30g











  1. Börja med att sätta hälften av mjölken i en skål, sedan slänger du på alla andra ingredienser och till sist tillsätter du den sista hälften av mjölken. Sen blandar du om i skålen och rullar smeten till små korvar.
  2. Detta borde vara punkt 1 men whatever.. TVÄTTA HÄNDERNA FÖRST, sedan skölj dem med kallt vatten och smörj in dem i olivolja för att undvika att härligheten kladdar fast sig i dina händer.
  3. Sätt dem i kylskåpet eller i frysen, beroende på hur länge du menar spara dem. Spara dem upp till månader i frysen men inte mer en 1 vecka i kylskåpet!

4 kommentarer:

  1. Verkar bra! Men ja undrar bara, vaför använder du fettfri mjölk, o int hejlmjölk, som äntå innehåller nyttigt fett?

    SvaraRadera
  2. För att det redan finns tillräckligt med goda fetter i härligheten. Man ska inte överdriva =P

    SvaraRadera
  3. vad kostar det här ungefär?

    SvaraRadera
  4. Ska räkna lite(kollar kvittot) ... Gör man dubbla satsen i receptet blir det 31€ och 26 proteinstänger. Alltså 1,19€ per proteinstång =D 30~40gram protein, 20~ kolhydrater och 10~20% hälsosamma fetter på under 300kcal. Helt okej summa för en måltidsersättare då och då! =P

    SvaraRadera